Category: Akcije

Vijesti i prilozi o aktivnostima naše i ostalih organizacija na području

Mirovne inicijative – za dobar komšiluk

Projekat „Mirovne inicijative – Za dobar komšiluk“ sprovodi se u deset opština širom Bosne i Hercegovine. Realizator projekta je udruženje „Sara“ Srebrenica. Projekt se realizuje uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

”U proteklom periodu su krenule inicijative spontano, ljudi su se okupili, i dali svoje neke prijeloge kako da unaprijede svoj životni prostor. To je kasnije prepoznao i podržao SHL, kroz male akcije. Trenutno je aktuelan projekat „Mirovne Continue reading “Mirovne inicijative – za dobar komšiluk”

Održan 12. Sajam poslovnih ideja

Dvanaesti Sajam poslovnih ideja održan je juče u prostorijama Udruženja ”Prijatelji Srebrenice”, a ovoga puta u zajedničkoj organizaciji Udruženja ”Prijatelji Srebrenice” i ”SOS Dječija sela BiH”.

Događaj se odvijao kroz dva radna dijela: za podršku Fonda za omladinsko preduzetništvo Udruženja ”Prijatelji Srebrenice“ takmičilo se šest mladih preduzetnika sa područja opština Bratunac, Vlasenica i Srebrenica. U drugom delu svoje poslovne ideje predstavilo je deset Continue reading “Održan 12. Sajam poslovnih ideja”